Լրահոս

«Աբոնդանս» պանիրն արտադրվել էլ դեռևս 14-րդ դարում․ հետաքրքիր փաստեր

 

[ad_1]


«Աբոնդանս»-ը կիսակարծր պանրի տեսակ է, որն արտադրվում է ֆրանսիական Վերին Սավոյ դեպարտամենտում։Աբոնդանս պանիրը արտադրվել է դեռևս 14-րդ դարում։Պանիրը արտադրվում է որոշակի տեսակի կովի կաթից, որի բաղադրությունից բացակայում է սիլոսը և այլ խմորային անասնակեր: Որպեսզի կարողանան պատրաստել 9.5 կիլոգրամ կշռող պանրի մեկ գլուխ, պահանջվում է 100 լիտր կաթ: Այն մինչև հասունանալը փաթաթում են կտորով, որի հետքերը մնում են պանրի կեղևի վրա։Պանիրը ունի հարթ նարնջագու…

Ամբողջական հոդվածն այստեղ


Կիսվիր ընկերներիդ հետ


Загрузка...

Հեղինակի մասին

hing.am

hing.am