Լրահոս

«Աբոնդանս» պանիրն արտադրվել էլ դեռևս 14-րդ դարում․ հետաքրքիր փաստեր

 

[ad_1]

«Աբոնդանս»-ը կիսակարծր պանրի տեսակ է, որն արտադրվում է ֆրանսիական Վերին Սավոյ դեպարտամենտում։Աբոնդանս պանիրը արտադրվել է դեռևս 14-րդ դարում։Պանիրը արտադրվում է որոշակի տեսակի կովի կաթից, որի բաղադրությունից բացակայում է սիլոսը և այլ խմորային անասնակեր: Որպեսզի կարողանան պատրաստել 9.5 կիլոգրամ կշռող պանրի մեկ գլուխ, պահանջվում է 100 լիտր կաթ: Այն մինչև հասունանալը փաթաթում են կտորով, որի հետքերը մնում են պանրի կեղևի վրա։Պանիրը ունի հարթ նարնջագու…

Ամբողջական հոդվածն այստեղ

Չմոռանաք միանալ մեր ֆեյսբուքյան էջին 😉


Կիսվիր ընկերներիդ հետ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և ոչ միշտ են համընկնում ՀԻՆԳ.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
loading...

Հրապարակող՝

hing.am

hing.am