LifeStyle Առողջություն Խորհուրդներ Հետաքրքիր

Անհամատեղելի մթերքներ. ահա թե ինչու չի կարելի մեկ աղցանի մեջ խառնել լոլիկն ու վարունգը

 

 

Այս մթերքներն անհամատեղելի են, սակայն քչերը գիտեն, թե որ դեպքում չի կարելի դրանք խառնել:

Այուրվեդայի (հնդկական բժշկական սիստեմ) տեսանկյունից՝ սննդի մարսման գործընթացը պետք է տեղի ունենա առանց բացասական հետևանքների:

Փքվածություն, ցավ, գազեր, սրտխառնոց… այս ամենը կարող է սննդի ոչ ճիշտ համատեղման պատճառ լինել:

1. Լոլիկ և վարունգ

salat_34556048530809906

Այս մթերքները անհամատեղելի են, քանի որ տարբեր կերպ են մարսվում մեր օրգանիզմի կողմից:

2. Մրգեր ուտելիքից հետո

Մրգերը մարսվում են մեր օրգանիզմի կողմից շատ արագ: Այդ իսկ պատճառով եթե Դուք միրգ եք ուտում ընթրիքից հետո, խմորման գործընթացն անխուսափելի է:

3. Լազանյա կամ պանրի հետ տաք սենդվիչ

Սպիտակուցների և օսլայի մարսման համար թթվայնության տարբեր մակարդակներ են պետք: Մեր ստամոքսը սկում է սպիտակուցներից, իսկ օսլան սպասում է իր հերթին:

4. Պանիր և մսով ձվածեղ

Չի կարելի նման քանակությամբ սպիտակուց համատեղել մեկ ուտեստի մեջ:

5. Կաթով վարսակի ապուր և նարինջի հյութ

Նարինջի հյութի մեջ թթվայնությունը ոչնչացնում է օսլայի մարսման համար պատասխանատու ֆերմենտը: Ինչպես նաև թթվային մթերքները կարող են մակարդել կաթը:

6. Ոլոռ և պանիր

Նման համատեղումը փքվածություն է առաջացնում:

7. Սեխ և միս

Սեխը  պետք է ուտել ցանկացած մթերքից առանձին:

8. Բանան և կաթ

Բանանով կոկտեյլների սիրահարները պետք է իմանան, որ նման համատեղումը օրգանիզմի համար բարենպաստ չէ: Մարսողության գործընթացն արագացնելու համար կոկտեյլի մեջ կարելի է հիլ կամ մշտընկույզ ավելացնել:

9. Յոգուրտ և մրգեր

Մրգերի հետ ցանկացած կաթնամթերքի համատեղումը դանադաղեցնում է մարսողությունը, քանի որ այն հանգեցնում է  աղիքային ֆլորայի  փոփոխմանն ու տոքսինների ազատմանը:

Աղբյուր

Միացեք մեր ֆեյսբուքյան էջին և հետևեք ամենաուշագրավ նյութերին


Կիսվիր ընկերներիդ հետ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և ոչ միշտ են համընկնում ՀԻՆԳ.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:

Загрузка...

Հրապարակող՝

armhing

armhing