Անհամատեղելի մթերքներ. ահա թե ինչու չի կարելի մեկ աղցանի մեջ խառնել լոլիկն ու վարունգը

4

 

Այս մթերքներն անհամատեղելի են, սակայն քչերը գիտեն, թե որ դեպքում չի կարելի դրանք խառնել:

Այուրվեդայի (հնդկական բժշկական սիստեմ) տեսանկյունից՝ սննդի մարսման գործընթացը պետք է տեղի ունենա առանց բացասական հետևանքների:

Փքվածություն, ցավ, գազեր, սրտխառնոց… այս ամենը կարող է սննդի ոչ ճիշտ համատեղման պատճառ լինել:

1. Լոլիկ և վարունգ

salat_34556048530809906

Այս մթերքները անհամատեղելի են, քանի որ տարբեր կերպ են մարսվում մեր օրգանիզմի կողմից:

2. Մրգեր ուտելիքից հետո

Մրգերը մարսվում են մեր օրգանիզմի կողմից շատ արագ: Այդ իսկ պատճառով եթե Դուք միրգ եք ուտում ընթրիքից հետո, խմորման գործընթացն անխուսափելի է:

3. Լազանյա կամ պանրի հետ տաք սենդվիչ

Սպիտակուցների և օսլայի մարսման համար թթվայնության տարբեր մակարդակներ են պետք: Մեր ստամոքսը սկում է սպիտակուցներից, իսկ օսլան սպասում է իր հերթին:

4. Պանիր և մսով ձվածեղ

Չի կարելի նման քանակությամբ սպիտակուց համատեղել մեկ ուտեստի մեջ:

5. Կաթով վարսակի ապուր և նարինջի հյութ

Նարինջի հյութի մեջ թթվայնությունը ոչնչացնում է օսլայի մարսման համար պատասխանատու ֆերմենտը: Ինչպես նաև թթվային մթերքները կարող են մակարդել կաթը:

6. Ոլոռ և պանիր

Նման համատեղումը փքվածություն է առաջացնում:

7. Սեխ և միս

Սեխը  պետք է ուտել ցանկացած մթերքից առանձին:

8. Բանան և կաթ

Բանանով կոկտեյլների սիրահարները պետք է իմանան, որ նման համատեղումը օրգանիզմի համար բարենպաստ չէ: Մարսողության գործընթացն արագացնելու համար կոկտեյլի մեջ կարելի է հիլ կամ մշտընկույզ ավելացնել:

9. Յոգուրտ և մրգեր

Մրգերի հետ ցանկացած կաթնամթերքի համատեղումը դանադաղեցնում է մարսողությունը, քանի որ այն հանգեցնում է  աղիքային ֆլորայի  փոփոխմանն ու տոքսինների ազատմանը:

Աղբյուր



Загрузка...