Խոհանոց

Չիզքեյք «Devil’s Food»

 

 

Բաղադրիչներ
Շոկոլադային բիսկվիթի համար՝
ալյուր – 300 գր
փխրեցուցիչ – 10 գր
աղ – ½ թ/գդ
կարագ – 170 գր
շաքարավազ – 150 գր
եղեգնաշաքար – 100 գր
ձվի դեղնուց – 3 հատ
ձվի սպիտակուց – 3 հատ
շոկոլադ սև – 120 գր (50-75%)
վանիլին – 1 ճ/գդ
կաթ – 360 մլ
Չիզքեյքի համար՝
պանիր մասկարպոնե – 650 գր
շաքարավազ – 150 գր
օսլա (крахмал) եգիպտացորենի – 20 գր
վանիլին – 1 թ/գդ
ձու – 2 հատ
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 100 մլ
Շոկոլադային գանաշի համար՝
շոկոլադ սև – 300 գր (50-60%)
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 600 մլ
շաքարավազ – 30 գր
ձվի դեղնուց – 2 հատ
վանիլին – 0,5 թ/գդ
Ջնարակի համար՝
շոկոլադ սև – 250 գր

Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք չիզքեյքը: Մասկարպոնեն 60 գր շաքարավազն ու օսլան լցնում ենք մեծ ամանի մեջ և հարիչի նվազագույն արագությամբ մոտ 3 րոպե հարում՝ մինչև կրեմանման զանգված ստանանք: Ավելացնում ենք մնացած պանիրը և հարիչի արագությունը բարձրացնում: Զանգվածի մեջ ենք լցնում կիտրոնահյութը, մնացած շաքարավազն ու վանիլինը: Շարունակում ենք հարել և ընթացքում հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերը: Ավելացնում ենք սերուցքն ու հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք:
Չիզքեյքի խմորը լցնում ենք 24 սմ տրամագծով ձիթայուղած ձևաման մեջ և թխում մինչև պատրասվելը:

Պատրաստում ենք շոկոլադային բիսկվիթը: Պատրաստելուց առաջ 24 սմ տրամագծով ձևամանը ձիթայուղում ենք, հատակին յուղաթուղթ փռում, ջեռոցը տաքացնում 180 աստիճան: Ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը մաղում ենք: Շոկոլադը հալեցնում ենք գոլորշու վրա կամ միկրոալիքային վառարանում:

Կարագն ու շաքարավազները միջին արագությամբ հարում ենք մինչև բաց գույնի կրեմանման զանգվածի վերածվելը: Հատ-հատ ավելացնում ենք դեղնուցները՝ ամեն անգամ ավելացնելուց հետո զանգվածը մի քիչ հարելով: Լցնում ենք հալեցրած շոկոլադն ու վանիլինը: Քիչ-քիչ ավելացնում ենք չոր զանգվածն ու կաթը՝ ամեն անգամ գդալով զգուշորեն խառնելով:

Սպիտակուցները հարում ենք մինչև կայուն փրփուր ստանալը: Սպիտակուցային զանգվածի 1/3-ը զգուշորեն խառնում ենք մնացած զանգվածին, հետո ավելացնում ենք մնացածը և խնամքով թեթև խառնում:

Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ և 45-50 րոպե թխում: Պատրաստ լինելը ստուգում ենք չոփիկի օգնությամբ:

Բիսկվիթը հովացնում ենք ձևամանի մեջ, հանում և թուղթը պոկում: Թողնում ենք սեղանին 2-3 ժամ, որպեսզի լավ հովանա: Հետո փաթաթում ենք թաղանքով ու պահում սառնարանում:
Պատրաստում ենք շոկոլադային գանաշը: Շաքարավազն ու վանիլինը խառնում ենք, շոկոլադը մանրացնում ենք, լցնում կաթսայի մեջ, ավելացնում սերուցքը: Անընդհատ խառնելով տաքացնում ենք մինչև 65 աստիճան: Տաք խառնուրդը զգուշությամբ խառնում ենք դեղնուցների հետ: Ուշադիր ենք լինում, որ դեղնուցները չմակարդվեն: Խառնում ենք մոտ մեկ րոպե: Շաքարավազը պետք է ամբողջությամբ լուծվի: Դնում ենք սառնարանի մեջ: Գանաշը պատրաստ է, այն կարելի է օգտագործել ըստ անհրաժեշտության:
Պատրաստում ենք շոկոլադային ջնարակը: Շոկոլադը դնում ենք կրակին և հալեցնում մինչև պղպջակներ առաջանալը:
Հավաքում ենք տորթը: Շոկոլադային շերտը բաժանում ենք միևնույն հաստության երեք շերտի: Առաջին շերտին քսում ենք գանաշի մոտ ¼-ը:

Վրայից դնում ենք չիզքեյքը, վրան քսում գանաշի ևս մեկ ¼-ը: Ծածկում ենք բիսկվիթի երկրորդ շերտով, ափով թեթևակի սեղմում:

Քսում ենք մնացած գանաշը: Ծածկում ենք բիսկվիթի երրորդ շերտով և ափով թեթևակի սեղմում:

Տորթի կողքերն ու մակերևույթը ծածկում ենք շոկոլադե ջնարակով: Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է զարդարել շոկոլադով կամ շոկոլադային քերուկով:

Ահա և վերջ:


Կիսվիր ընկերներիդ հետ


Загрузка...

Հեղինակի մասին

hing.am

hing.am