Խոհանոց

Կիևյան տորթ

 

Բաղադրիչներ
Շերտերի համար`
ձվի սպիտակուց – 220 գր (8 հատ)
շաքարավազ – 255 գր
վանիլին – 1 թ/գդ
ալյուր – 50 գր
հնդկական ընկույզ – 165 գր (բոված)

Շարլոտտ կրեմի համար՝
ձու – 1 հատ
ձվի դեղնուց – 1 հատ
շաքարավազ – 300 գր
կաթ – 225 գր
կարագ – 375 գր
կակաո – 15 գր
վանիլին – 1 ճ/գդ
կոնյակ – 1 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք շերտերը: Պետք է վերցնել առնվազն 12 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում թողած ձու: Ընկույզները կոտրատում ենք, խառնում մաղած ալյուրի և 200 գր շաքարավազի հետ:

Սպիտակուցները հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի խիտ փրփուր: Ավելացնում ենք 55 գր շաքարավազ ու վանիլին: Հարում ենք մինչև կայուն զանգված ստանալը:

Ընկուզային ու սպիտակուցային զանգվածները խնամքով միացնում ենք իրար՝ առանց հարելու: Թխվածքի երկու ձևամանների մեջ յուղաթուղթ ենք փռում և զանգվածը հավասարաչափ լցնում երկու ձևամանների մեջ: Թխում ենք 160 աստիճանում մոտ 90 րոպե: Եթե տարբեր մակարդակներում ենք թխվելու, կարելի է 60 րոպե անց տեղերը փոխել ու թխել ևս 45 րոպե:

Շերտերը 12-24 ժամ թողնում ենք ձևամանի մեջ, որ հովանան: Ժամանակը լրանալուն պես ձևամաններից հանում ենք և թուղթը պոկում:
Պատրաստում ենք շարլոտտ կրեմը: Հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնում ենք ձուն, դեղնուցն ու կաթը: Ավելացնում ենք շաքարավազն ու դնում կրակին: Հասցնում ենք եռման, անընդհատ խառնելով եփում 4-5 րոպե: Օշարակը պետք է խտանա:

Օշարակը քամում ենք, տեղափոխում կաթսայի մեջ: Հովացնում ենք և հասցնում սենյակային ջերմաստիճանի կաթսան թաղանթով ծածկելով: Հովացած օշարակի մեջ լցնում ենք վանիլինն ու կոնյակը:

Կարագը հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի փքուն կրեմ: Հարելը չդադարեցնելով՝ աստճանաբար ավելացնում ենք օշարակը: Կրեմի 1/3 մասն առանձնացնում ենք, մեջը կակաո լցնում և հարում:

Մի շերտը դնում ենք յուղաթղթի վրա, վրան քսում բաց գույնի կրեմը՝ մի փոքր թողնելով զարդարելու համար: Ծածկում ենք երկրորդ շերտով և ափով թեթևակի սեղմում:

Տորթի կողքերն ու վրան պատում ենք շոկոլադային կրեմով՝ կրեմից մի քիչ թողնելով զարդարելու համար:

Տորթի կողքերը զարդարում ենք ընկույզի կտորտանքով, իսկ վրան՝ երկու գույնի կրեմներով:

Ահա և վերջ:

 

 

 



Загрузка...

Հեղինակի մասին

hing.am

hing.am