good-banner
LifeStyle Առողջություն

Սուրճն ու կանաչ թեյը պաշտպանում են գլխուղեղի կաթվածից.

 

coffee_and_tea-thumb

med.tert.amՃապոնացի գիտնականների ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սուրճն ու կանաչ թեյը պաշտպանում են գլխուղեղի կաթվածից: Բժիշկների տվյալներով՝ օրական մեկ բաժակ սուրճ խմելու դեպքում գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը նվազում է 20%-ով, իսկ երկու բաժակ կանաչ թեյի դեպքում՝ 14 %-ով:

Բժիշկները նաև ընդգծում են, որ այս ըմպելիքների կանխարգելիչ ազդեցությունն ուժեղանում է դրանց համատեղ գործածության դեպքում:Կանաչ թեյի բաղադրության մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտներն ու կատեխինը կանխում են թրոմբների առաջացումը, իսկ սուրճի մեջ պարունակվող քլորորգենաթթուն նվազեցնում է երկրորդ տիպի շաքարային դիաբետի առաջացման հավանականությունը, որը նույնպես համարվում է գլխուղեղի կաթվածի առաջացման ռիսկային գործոններից մեկը: Այս փաստերով էլ բացատրվում է սուրճի ու կանաչ թեյի օգտակարությունը:
Загрузка...

Միացեք մեր ֆեյսբուքյան էջին և հետևեք ամենաուշագրավ նյութերին


Կիսվիր ընկերներիդ հետ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և ոչ միշտ են համընկնում ՀԻՆԳ.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:

loading...

Հրապարակող՝

Kara

Kara