LifeStyle Առողջություն

Խմում ենք այս ըմպելիքն ամեն օր առանց կասկածելու, որ այն կրծքագեղձի քաղցկեղ է առաջացնում

 

6638_grud

Կրծքագեղձի քաղցկեղը համարվում է մեր օրերի ամենատարածված հիվանդությունը: Այս հիվանդության մասին դեռ հնուց է հայտնի դարձել. քաղցկեղի և կրծքում տարբեր ուռուցքների նշաններ հայտնաբերվել են նույնիսկ եգիպտական մումիաների մոտ:

Սակայն այժմ բժշկությունը բավականին զարգացել է, որպեսզի օգնի կնոջը, ում մոտ նկատվել է չարորակ ուռուցքի գոյացման ընթացք: Իհարկե, այն դեպքում, երբ հիվանդությունը ժամանակին է նկատվել: Սակայն ոչ պակաս կարևոր բացահայտում են արել գերմանացի մասնագետները՝ նրանց հաջողվել է բացահայտել կրծքագեղձի քաղցկեղի հիմնական պատճառները:

Կաթնագեղձի քաղցկեղ

Եթե կինը իր սննդակարգում օգտագործում է շատ յուղոտ կաթնամթերք, նա ռիսկի է ենթարկում իր առողջությունը: Գերմանացի դիետոլոգները հետազոտություն են կատարել, որոնց արդյունքում պարզել են, որ յուղի մեծաքանակ օգտագործումը, մասնավորապես այն յուղի, որը գտնվում է կաթի, պանրի, կաթնաշոռի մեջ՝ նպաստում է չարորակ հյուսվածքների առաջացմանը:

Յուղերի շատ օգտագործումը բերում է ներստամոքսային յուղի աճին և բարձրացնում էստրոգեն և պրոգեստերոն հորմոնների արտադրությունը: Հակաբեղմնավորիչների ընդունումը նույնպես կարող է հանգեցնել այս հորմոնների արտադրման բարձրացմանը կանանց օրգանիզմում: Այս գործոնը բարձրացնում է կաթնագեղձի քաղցկեղի հավանակությունը մի քանի անգամ:

Լավագույն պրոֆիլակտիկ միջոցը՝ սահմանափակել յուղոտ կաթի և յուղոտ պինդ պանրի օգտագործումը: Եթե դուք հետևեք ձեր սննդակարգին, կխուսափեք ոչ միայն ավելորդ քաշից, այլև լուրջ առողջական խնդիրներից:

grud=1

Աղբյուր` ladynews.am

 


Կիսվիր ընկերներիդ հետ


Загрузка...

Հեղինակի մասին

newhing

newhing