LifeStyle Առողջություն

Երեք մթերք, որից հաճախ գիրանում են ամռանը

 

preview_shutterstock_228318376

Ամռանը հաճախ օգտագործվող որոշ մթերքներ դառնում են գիրացման պատճառ՝ չնայած թույլ են տալիս զովանալ և կոտրել ծարավը՝ հայտնում է liza.ua-ն։

Մրգեր և հատապտուղներ

fotolia_58498494_subscription_xxl

Եթե ամռանը անցում կատարեք բացառապես մրգերի ու հատապտուղների, ապա կարող եք նիհարելու փոխարեն քաշ հավաքել։ Գիտնականները վստահ են. եթե սննդակարգում գերիշխում են ածխաջրերը, իսկ մրգերը հենց դրանց շարքին են դասվում, ապա քաշը կավելանա։ Պատճառն այն է, որ օրգանիզմը սպիտակուցների ու ճարպերի նորմա չի ստանում։ Բացի դրանից՝ մրգերը մեծացնում են ախորժակը։ Ֆրուկտոզան կարող է նպաստել օրգանիզմում ճարպերի զանգվածի մեծացմանը։

Կաթնային քաղցրավենիքներ

archive_Fotolia_19925155_L-e1434380869729

Պաղպաղակն ամենակալորիական մթերքն է, իսկ ամռանը պաղպաղակ ցանկանում ենք յուրաքանչյուր օր։ Մեկ պաղպաղակը պարունակում է 200-300 կալորիա, իսկ դա 15-25 գ ճարպ է։

Ալկոհոլ, զովացուցիչ ըմպելիքներ

kakoj-napitok-zashhitit-pochki-ot-kamnej

Գազավորված ընպելիքները, գարեջուրը, որոնք մեծ ժողովրդականություն են վայելում ամռանը, կարելի է դանդաղ գործողության ռումբ անվանել։

Աղբյուրը ՝ 1in.am


Կիսվիր ընկերներիդ հետ


Загрузка...

Հեղինակի մասին

newhing

newhing